Syair Mbah Gus Dur

Ngawiti ingsun nglaras syingiran 

Kelawan muji maring pengeran 

Kang paring rohmat lan kanikmatan 

Rino wengine tanpo pitungan

Duh bolo konco priyo wanito 

Ojo mung ngaji syariat bloko 

Gur pinter ndongeng nulis lan moco 

Tembe mburine bakal sangsoro

Akeh kang apal Quran Hadise 

Seneng ngafirke marang liyane 

Kafire dewe dak digatekke 

Yen isih kotor ati akale

Gampang kabujuk nafsu angkoro 

Ing pepahese gebyareng dunyo 

Iri lan meri sugieh tonggo 

Mulo atine peteng lan nisto

Ayuh sedulur jo nglaleake 

Wajibe ngaji sa’pranatane 

nggo ngandelake iman tauhide 

Baguse sangu mulyo matine

Kang aran sholeh bagus atine 

Kerono mapan sari ngelmune 

Laku torikot lan ma’rifate

Ugo hakikot manjing rasane

Al Quran Qodim wahyu minulyo 

Tanpo tinulis iso diwoco 

Iku wejangan gusu waskito 

Den tanjebake ing jero dodo

Kumantil ati lan pikiran 

Ngrasuk ing badan kabeh jeroan 

Mu’jizat rosul dadi pedoman 

Minongko dalan manjinge iman

Kelawan Alloh kang moho suci 

Butuh rangkulan rino lan wengi 

Ditirakati diriyadlohi 

Dzikir lan suluk jog nganti lali

Uripe ayem rumongso aman 

Dununge roso tondo yen iman 

Sabar narimo nadjan pas-pasan 

Kabeh dinakdir saking pengeran

Kelawan konco dulur lan tonggo 

Podo rukuno 

Iku sunnaeh rosul kang mulyo 

Nabi Muhammad panutan kito

Ayuh ngelakoni sekabehane 

Alloh kang bakal ngangkat drajate 

Senadjan asor toto dzohire 

Ananging mulyo makom drajate

Lamon palastro ing pungkasane 

Ora kesasar roh lan sukmane 

Den gadang Alloh suwargo manggone 

Utuh mayite ugo ulese

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s